Jeg halverte oppskriften siden vi ikke var så mange, men fikk likevel mer enn nok. Kunne kanskje kjevlet den enda litt tykkere enn jeg gjorde for å få den høyere.
Du trenger:
25 gr gjær
5 dl vann
3 ss olivenolje
10 dl mel
1 ts salt
1 ts sukker
Løs gjæren opp i lunket vann og bland inn alt untatt melet. Ha melet i til slutt og la kjøkkenmaskinen gjøre jobben for deg. Jeg lot min deig stå å elte i gode 10 min. Du kan gjerne ha i litt eksta olivenolje mot slutten. Deigen skal være ganske løs.
Sett til heving i en times tid. Da har deigen forhåpentligvis blitt dobbelt så stor, og fått en litt annen konsistens. Trykk deigen ut til ønsket tykkelse på en bakepapirkledd langpanne, og etterhev i en drøy halvtime ekstra.
Lag små groper i deigen med pekefingeren din og hell over olje, havsalt og rosmarin. Du kan også bruke soltørkede tomater om du har det.
Stekes på 225 grader, nederst i ovnen, i ca. 30 minutter +- ettersom hvor tykk du har laget brødet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar