mandag 24. mars 2014

Gulrotkake i langpanne

Denne oppskriften har jeg lånt fra www.melk.no
Stikkord er: rask, enkel, saftig og veldig god. Egner seg godt for frysing.


6 stk egg

360 g sukker
150 g smør
300 g hvetemel
4 ts malt kanel
3 ts natron
2 ts vaniljesukker
330 g revet gulrot

Krem:
125 g kremost naturell
60 g smør, romtemperert
4 dl melis
2 ts vaniljesukker

Smelt smøret og avkjøl litt. Pisk egg og sukker til eggedosis.Tilsett smøret i eggedosisen.

Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren, vend forsiktig med slikkepott. Ha i revne gulrøtter.
Hell røren over i en langpanne kledd med bakepapir. Stekes på 175 grader i 30 minutter.

Krem:
Visp sammen alle ingrediensene til en luftig krem. Bre ostekremen over kaken og pynt med gulrotstrimler hvis du ønsker det.

Pavlova med bær

Dette er en rask og veldig enkel kake, som de aller fleste liker. I tillegg er det en ypperlig måte å bruke opp eggehviter du måtte ha til overs.


Du trenger:
6 eggehviter 
250 gr sukker 


Pisk eggehvitene stive sammen med litt av sukkeret. Når eggehvitene ser sånn passe stive ut tilsetter du resten av sukkeret og pisker til du får en glatt og blank marengsmasse.

Bre marengsen på en bakepapir i den størrelsen du ønsker. Stekes på 120 grader i ca. halvannen time.

Jeg har brukt pisket krem blandet med litt ferdig vaniljekrem, og toppet med jordbær, blåbær og peanøtter! :)

mandag 17. mars 2014

Himmelsk Marengskake / Mektig kaloribombe

Denne oppskriften fikk jeg tilsendt på mail for litt siden, og i helga prøvde jeg den ut. Oppskriften ligger også HER på Det Søte Livs hjemmesider. Dette er ikke en kake for dem som snart har tenkt seg på sydentur, eller ellers forbereder seg på bikinisesongen, men til alle andre er den verdt å prøve ut! Sprø marengs, salte peanunts, lett fløte krem og mektig sjokolade er stikkord.....

Du lager to bunner, og to kremer til denne kaken. Det er litt tidkrevende å lage den kaken.

Jeg lagde bunnene kvelden i forveien og kremen samme dagen.


Bunn 1 (tynn kakebunn):
3 eggeplommer
1 helt egg
80 gr sukker
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Vend inn mel og bakepulver med slikkepott. Hell i en bakepapirkledd form og stek i 25 minutter, på rist, på 150 grader (jeg brukte en 24 cm form). Avkjøl helt i formen.

Bunn 2 (marengsbunn):
3 eggehviter
180 gr brunt sukker
50 gr mørk kokesjokolade
50 gr hakkede peanøtter

Pisk eggehvitene helt stive. Tilsett brunt sukker og pisk deretter til du får en glatt, fin marengs. Ha marengsen i en bakepapirkledd form (samme str som den første bunnen), og stek i en time på 150 grader. Når den er ferdig stekt strør du over hakket sjokolade og nøtter. Avkjøl, ta ut av formen og fjern bakepapiret.


Sjokoladekrem/Krem:
75 gr smør
100 gr kokesjokolade (jeg brukte mørk, men jeg tror det kan være en fordel å bruke lys i steden)
100 gr melis
2 eggeplommer
Sjokoladekrem: Smelt smøret i en liten kjele sammen med kokesjokoladen. Rør blandingen jevn og ta kjelen av platen. Rør i melis til den har løst seg opp helt. Pisk deretter inn eggeplommene med en stålvisp. Avkjøl på slik at den ikke er så varm.

Pisk krem av 3 dl fløte og sett til siden.

Sett sammen kaken:
Legg den første kakebunnen på et fat og sett på kakeringen igjen. Smør/hell over sjokoladekremen. Bre over fløtekrem og strø gjerne over noen ekstra peanøtter. Legg tilslutt på marengsbunnen helt øverst. Her gjelder det å være forsiktig slik at den ikke blir ødelagt! Nam nam!


lørdag 8. mars 2014

Vaniljekake

Denne oppskriften på vaniljekake er veldig enkel og rask, og jeg har fått den av min venn Ine :)
Den passer til en stor langpanne, eller du kan også steke den i muffinsformer. Jeg har planer om å sløyfe kanelstøssel på toppen, steke den i rund form for deretter å fylle den med bringebærfromasj og krem neste gang jeg skal lage kremkake!


Du trenger:
700 g mel
400 g sukker 
5 ts bakepulver 
2 ts vaniljesukker evt. vaniljeessens går også fint 
200 g smør 
1 l vaniljesaus ¨
Kanel + perlesukker/sukker


Smelt smør i en liten gryte. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en stor bolle. Bruk visp, og slå over vaniljesaus og smør mens du rører hele tiden for å unngå klumper.
Hell røra i en bakepapirkledd langpanne, og strø over med kanel og perlesukker (eller vanlig sukker). 

Stekes midt i ovenen på 175 grader i 40 minutter. Hvis du bruker muffinsformer er steketiden 20 minutter. 


Sjokolademousse-kake med ladyfingers

Jeg hadde en pakke med urgamle ladyfinger kjeks som nærmet seg utløpsdatoen sin med stormskritt. Det nærmet seg i tillegg morsdag, så for å få brukt opp disse kjeksene lagde jeg en kake fra "Den store kakeboka" av Sverre Sætre. En vakker dag skal jeg ha prøvd ut alle oppskriftene fra denne fine boka, så nå har jeg altså krysset ut en av dem fra listen. 


Dette er ikke en type kake som du setter deg ned å spiser opp halve på egenhånd. Den er etter min mening mektig med stor M! Med all denne sjokoladen holder et lite stykke i massevis. 

Du trenger:
6 eggeplommer
50 gr. sukker
Totalt 4,5 dl fløte
300 gr. mørk sjokolade (helst 70%) 

Det første jeg gjorde var å smøre formen min med formfett, og deretter dekke kantene med bakepapirremser. Det er kanskje ikke helt nødvendig å gjøre dette, men jeg gjorde det for at kantene skulle bli penest mulig når jeg tok av kakeringen. Dekk kantene med ladyfingers, og legg gjerne noen i bunnen også.


Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad.
Bruk en annen bolle og visp lett sammen eggeplommer og sukker. Kok opp 0,5 dl fløte og hell deretter over eggeblandingen mens du visper. Hell så over smeltet sjokolade og visp litt til. Sett til siden og la den avkjøle seg litt. 

Mens sjokoladeblandingen avkjøler seg pisker du krem av resten av fløten. Når sjokoladen er er rom temperert vender du inn kremen med en slikkepott. Hell over i kakeringen og sett i kjøleskap til det stivner. Jeg har pyntet med litt melis og noen sjokoladebiter.