tirsdag 18. februar 2014

No knead rundstykker

Jeg har laget no knead brød tidligere, og denne gangen har jeg prøvd meg på rundstykker som heller ikke trenger å knas. Jeg liker hjemmelagde rundtstykker best når de er spø på toppen, ellers så minner de altfor ofte om boller og for veldig myke for min smak.
Oppskriften jeg tok utgangspunkt i fant jeg på MonicasMatverden. Link til originaloppskriften
HER


Du trenger:
5 dl varmt vann
1 dl lunken H-melk
1 pk tørrgjær
2 ts salt
1 ss honning
5 dl hvetemel
6 dl grovbakstmel
1,5 dl frø (jeg har brukt solsikkekjerner, sesamfrø og linfrø)  
 
 

I et litermål blander du lunken melk + vann til du har en lunken blanding. Rør inn honning og salt.
I en bakebolle blander du mel, frø og tørrgjær sammen og tilsetter den lunkne melkeblandingen. Rør minst mulig, og sett deigen til heving på et lunt sted. Jeg lot min stå i 2 timer.


Forvarm ovnen til 240 grader, varmluft.
Vend deigen over på en melet flate, dra den ut i en avlang leiv, og del deretter opp i passende stykker med en kniv. Legg over på en bakepapirkledd plate og stek i 15 minutter. Vips, så har du sprø og gode rundstykker