mandag 13. mai 2013

Kryddermuffins

Jeg har testet ut en ny oppskrift på krydderkake. Denne varianten er lett og luftig, og smaker herlig av krydder. Jeg steker min krydderkake i muffinsformer og fryser ned enkeltvis. Perfekt til å legge i nisteboksen! Jeg tok utgangspunkt i DENNE oppskriften.


Du trenger:
7,5 dl. kulturmelk
5 dl. sukker
1 ss. natron
1-2 ts. kanel
1-2 ts. kardemomme
1-2 ts. malt nellik
2 ss. tyttebærsyltetøy
9 dl. mel
150 gr. smør
 


Bruk en romslig bakebolle. Bland sammen kulturmelk og sukker. I en annen bolle blander du sammen alle de tørre ingrediensene før du blander det sammen med melk/sukkerblandingen. Bruk en stor visp og rør til du får en jevn røre uten klumper.
Smelt smøret i en liten gryte og ha dette i til slutt.

Stekes på 180 grader i ca. 10-13 min.

Ritz/ Mandelmarengs med frisk frukt

Oppskriften til denne kaken fant jeg HER
Dette var en frisk og god kake som jeg i mangel på jordbær, pyntet med litt utradisjonell frukt.
 
 
 
Du trenger:
3 eggehviter
2,5 dl sukker
25 stk Ritz-kjeks
80 g mandler

1 boks fløte
Frukt, f.eks 3 ananasringer, 3 kiwi & en boks blåblær
Visp eggehviter og sukker til en stiv marengs. Du skal kunne holde bollen opp/ned uten at noe renner ut.
Knus kjeksene og hakk mandlene. Jeg finhakket alt, og vendte det deretter inn i marengsen. I oppskriften lager man tre bunner, men jeg valgte å lage en stor for at det skulle bli lettere å skjære gjennom.
Stekes på 175 grader i ca 20 min, følg med mot slutten! (Jeg lagde en minibunn ved siden av som jeg smuldret opp til pynt senere)

Pisk kremfløten stiv og pynt med ønsket frukt. Jeg har brukt fersk ananas, kiwi og blåbær og strødd over med smuldret marengs.
 


Hjemmelaget blomkålsuppe


Jeg har forsøkt meg på en blomkålsuppe, laget helt fra bunnen av. Denne oppskriften har jeg funnet på  http://fotballfrue.no/2013/05/01/oppskrift-onsdag-blomkalsuppe/


Du trenger:
2 blomkålhoder
1 boks fløte
Bacon
Salt&Pepper

Kok opp lettsaltet vann. Skjær den ene blomkålen i små buketter.Disse skal oppi suppa senere så det er viktig at du ikke har for store biter. Kok blomkålen i 1-2 minutter, ha over i et dørslag og skyll med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Det er lurt å ha en bolle under dørslaget, så kan du bruke vannet som allerede har fått masse blomkålsmak til å koke resten av blomkålen i.


Skjær så opp den andre blomkålen (med stilk og det hele) i passe store biter. Kokes under lokk i ca. 20 min til de er helt møre.
Stek bacon i passe biter i en panne for seg.
Når blomkålen er mør moser du dem med en stavmixer til du får en fin pure. Deretter sper du på med fløte, og krydder etter ønske.  Smak deg frem! La suppa småkoke i 5-10 minutter.  Tilsett de ferdigkokte blomkålbukettene mot slutten av koketiden.  Server med baconbiter på toppen og bagetter ved siden av :-)
Min suppe ble en anelse for tykk, så til en senere anledning må jeg ha litt mer fløte i reserve!