I dag har jeg gjort et forsøk på å lage franske makroner. Jeg har kombinert to oppskrifter, og en liste med tips for å komme fram til dette. Makronene ble bra på smak, og så godt som slette på toppen, så er godt fornød med 1. forsøk :)
Jeg fant en liste med tips på DENNE siden, som jeg har fulgt. Oppskriften jeg har gått ut fra er fra kakebuas blogg. Link :)
140 gr mandelmel (se tipssiden for å lage mandelmel)
170 gr melis
80 gr sukker
3 romtempererte eggehviter
Kjør mandler til fint mel i en blender el. lignende og sikt det sammen med melis. Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs, sammen med noen dråper sitronsaft og litt salt, men pass på å ikke piske for lenge. Vend inn mandel/melis melet med slikkepott. Ha oppi farge og smak etter ønske.
Jeg tegnet opp like store sirkler på et bakepapir for å få alle like store. Ha makronrøra i en sprøytepose, og sprøyt i vei! Stekes på 170 grader i 15 minutter. Jeg har et ekstra stekebrett under slik at ikke det blir for mye undervarme.
Kremen er litt på slump, men sånn ca:
50 gr smør
150 gr kremost naturell
0,5 pakke melis
Kjøres i en mixer til du har en jevn, fin krem, ca. 10-15 minutter.
onsdag 11. juli 2012
fredag 6. juli 2012
Panna Cotta
Denne enkle desserten har jeg laget mange ganger. Den er kjapp, og vi er veldig glad i den. Oppskriften kommer fra matprat.no
Først legger du 3 gelantinplater i en bolle med kaldt vann. Til 4 porsjoner koker du opp 5 dl. fløte, sammen med 1,5 vaniljestang (snitter og skraper ut frøene) og 1,5 dl. sukker. Nå dette har kokt opp rører du i gelantinplatene og tømmer oppi porsjonsglass.
Sausen lager du ved å kjøre 200 gr bringebær, 50 gr melis og en "dæsj" med sitronsaft i en blender :-)
Først legger du 3 gelantinplater i en bolle med kaldt vann. Til 4 porsjoner koker du opp 5 dl. fløte, sammen med 1,5 vaniljestang (snitter og skraper ut frøene) og 1,5 dl. sukker. Nå dette har kokt opp rører du i gelantinplatene og tømmer oppi porsjonsglass.
Sausen lager du ved å kjøre 200 gr bringebær, 50 gr melis og en "dæsj" med sitronsaft i en blender :-)
torsdag 5. juli 2012
Brownies med ostekake og bringebærkrem
Denne oppskriften fant jeg i The Hummingbird bakery sin bakebok. Først lager du browniesbunnen. Du kan gjerne lage kakebunnen dagen i forveien.
Brownies:
Jeg hadde min deig i en vanlig rund form (24 cm), men oppskriften sier en liten langpanne.
Nå lager du ostekaken:
Bringebærkrem
Brownies:
- 200 gr kokesjokolade, jeg brukte 70 %
- 200 gr usaltet smør
- 250 gr melis
- 3 egg, romtempereret
- 110 gr mel
Jeg hadde min deig i en vanlig rund form (24 cm), men oppskriften sier en liten langpanne.
Nå lager du ostekaken:
- 400 gr philadelfia kremost
- 150 gr melis
- 1/2 ts vaniljeekstrakt
- 2 egg
Bringebærkrem
- 3 dl kremfløte
- 100 gr melis
- 150 gr bringebær
Abonner på:
Innlegg (Atom)