onsdag 11. juli 2012

Baby makroner

I dag har jeg gjort et forsøk på å lage franske makroner. Jeg har kombinert to oppskrifter, og en liste med tips for å komme fram til dette. Makronene ble bra på smak, og så godt som slette på toppen, så er godt fornød med 1. forsøk :)

Jeg fant en liste med tips på DENNE siden, som jeg har fulgt. Oppskriften jeg har gått ut fra er fra kakebuas blogg. Link :)

140 gr mandelmel (se tipssiden for å lage mandelmel)
170 gr melis
80 gr sukker
3 romtempererte eggehviter

Kjør mandler til fint mel i en blender el. lignende og sikt det sammen med melis. Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs, sammen med noen dråper sitronsaft og litt salt, men pass på å ikke piske for lenge.  Vend inn mandel/melis melet med slikkepott. Ha oppi farge og smak etter ønske.

Jeg tegnet opp like store sirkler på et bakepapir for å få alle like store. Ha makronrøra i en sprøytepose, og sprøyt i vei! Stekes på 170 grader i 15 minutter. Jeg har et ekstra stekebrett under slik at ikke det blir for mye undervarme.

Kremen er litt på slump, men sånn ca:

50 gr smør
150 gr kremost naturell
0,5 pakke melis

Kjøres i en mixer til du har en jevn, fin krem, ca. 10-15 minutter.

fredag 6. juli 2012

Panna Cotta

Denne enkle desserten har jeg laget mange ganger. Den er kjapp, og vi er veldig glad i den. Oppskriften kommer fra matprat.no





Først legger du 3 gelantinplater i en bolle med kaldt vann. Til 4 porsjoner koker du opp 5 dl. fløte, sammen med 1,5 vaniljestang (snitter og skraper ut frøene) og 1,5 dl. sukker. Nå dette har kokt opp rører du i gelantinplatene og tømmer oppi porsjonsglass.




Sausen lager du ved å kjøre 200 gr bringebær, 50 gr melis og en "dæsj" med sitronsaft i en blender :-)

torsdag 5. juli 2012

Brownies med ostekake og bringebærkrem

Denne oppskriften fant jeg i The Hummingbird bakery sin bakebok. Først lager du browniesbunnen. Du kan gjerne lage kakebunnen dagen i forveien.


 Brownies:
  • 200 gr kokesjokolade, jeg brukte 70 %
  • 200 gr usaltet smør
  • 250 gr melis
  • 3 egg, romtempereret
  • 110 gr mel 
Jeg smeltet sjokoladen i mikroen, i en liten varmekanne fra Tupperware, men man kan gjerne gjøre det i vannbad i steden for. I mens røres smør og melis til en jevn kremaktig masse. Tilsett så ett og ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg. Ha så i litt, og litt mel til deigen er jevn. Til slutt har du i den smelta sjokoladen i en tynn stråle.
Jeg hadde min deig i en vanlig rund form (24 cm), men oppskriften sier en liten langpanne.

Nå lager du ostekaken:
  • 400 gr philadelfia kremost
  • 150 gr melis
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
  • 2 egg
 Rør kremost, melis og vanilje sammen til en jevn krem i kjøkkenmaskin. Kjør på lav hastighet, og tilsett ett og ett egg. Det er ikke lurt å la maskinen gå over lengre tid, for da kan blandingen skille seg. Bre ostkakemassen over browniesen og stek i 30-40 minutter på 170 grader. Avkjøl kaken på rist.

Bringebærkrem
  • 3 dl kremfløte
  • 100 gr melis
  • 150 gr bringebær
Hvis du bruker frosne bær må disse tines, og siles først. Kjør bær, melis og fløte til du får en passe krem.  Smør over kaken, og pynt med friske bær.