Disse skal vi kose oss med senere:
fredag 14. oktober 2011
Damenes aften på Bohus
I forbindelse med en skoleoppgave jeg holder på å skrive skal vi i kveld på Damenes Aften på Bohus i Sørlandsparken. Noe sånt har jeg ikke vært med på tidligere, så håper det blir moro. Før vi kjører ut skal Mari og jeg kose oss med muffins etter Maris ønske. Disse er glutenfrie siden enkelte ikke tåler mel :) Pyntet noen med rosa sløyfer slik at de passet til en liten konkurranse jeg har lest om. Har kommet til finalen i Freias kakekonkurranse så nå har jeg jo nesten fått litt tro på at jeg kan vinne noe! Om jeg ikke vinner hovedpremien er jeg hvertfall sikret ett års forbruk av Freia Dronningens sjokolade, så det var jo gøy!
Hjemmelaget burger og sjokolademousse
Tidligere denne uka lagde jeg en lett middag med en kraftig avslutning! Hjemmebakte hamburgerbrød og hjemmelagde karbonader. Brødene er fra Grethe Roede og karbonadene er Trond Moi's oppskrift. Karbonadene ble litt små, så neste gang på jeg trykke de ende mer ut og håper at de ikke krymper like mye. Til dessert hadde vi sjokolademoussé. Oppskriften til disse er den første jeg tester ut fra Master Chef bibelen (kokeboka) jeg fikk nylig. Det endte opp med en luftig, men meget mektig dessert!
søndag 9. oktober 2011
Rosa sløyfe muffins
3 flotte bøker! Kommer nok mange resultater fra disse fremover.
NO KNEAD BREAD
Prøvde meg på ett av disse brødene tidligere denne uka, og ble ganske så godt egentlig. Disse skal ikke eltes i det hele tatt, så ble overrasket over hvor lett og luftig resultatet egentlig ble. På den negative siden var de litt vanskelige å skjære opp i skiver, men eller veldig bra!
Oppskrift, og flimsnutt herfra: http://www.matpaabordet.com/2011/01/no-knead-bread-bak-brd-i-helgen.html tirsdag 4. oktober 2011
Freia kake
Nå har jeg deltatt i Freias kake konkurranse med denne kaken her. Blir spennende å se hvilken som går av med seieren til slutt!
Bunn:
125 gr Freia dronningsjokolade
2 dl kokende vann
100 gr mykt smør
125 gr Freia dronningsjokolade
2 dl kokende vann
100 gr mykt smør
250 gr brunt sukker
2 egg
50 gr kakao
175 gr mel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Hakk sjokoladen og tilsett kokende vann, rør til alt er flytende. Pisk sammen smør og brunt sukker. Pisk eggene lett sammen og bland i røra. Sikt i de tørre ingrediensene og rør jevt.Rør inn den smeltede sjokoalden til slutt. Stekes på 160 grader i 60-70 minutter.
Krem og fyll:
600 gr philadelfia kremost naturell
100 gr mykt smør
600 gr philadelfia kremost naturell
100 gr mykt smør
500 gr melis
2 ts vaniljesukker eller litt vaniljeessens
Pisk alle ingrediensene sammen, og la kremen stå i kjøleskap i en halv time slik at den blir lettere å smøre ut. Dette blir granske mye krem, og det du ikke bruker kan f.eks brukes på cupcakes! Holder seg fin en ukes tid i kjøleskap hvis den står i en tett boks.
2 ts vaniljesukker eller litt vaniljeessens
Pisk alle ingrediensene sammen, og la kremen stå i kjøleskap i en halv time slik at den blir lettere å smøre ut. Dette blir granske mye krem, og det du ikke bruker kan f.eks brukes på cupcakes! Holder seg fin en ukes tid i kjøleskap hvis den står i en tett boks.
Mat overdose
I det siste har det blitt mye matlaging, og mere skal det bli! Øverst på lista framover står et av disse no-knead-breads som det virker som om "alle" lager for tida, og sjokoladekake til Freias kakekonkurranse. Fram til jeg finner ut hvordan jeg legger inn bilder fra mobilen og over på pc'en må dere nøye dere med disse bildene:
På søndag vanket det eplemuffins og is til dessert. Oppskriften fant jeg på VG sine nettsider.
I tillegg til eplemuffins, prøvde jeg meg på lammestek for første gang, og ble godt fornøyd med egen innsats.
Disse laget jeg for en stund siden, men hadde helt glemt de vekk. Hjemmelaget "Snadderloff". De ble faktisk bedre enn jeg hadde forventet. Veldig enkelt med halvstekte baguetter fylt med kjøttdeig, salat, dressing og bacon, og med litt ost på toppen!
Abonner på:
Innlegg (Atom)